Veelgestelde vragen

  • Ik heb tandpijn en kan geen tandarts meer bereiken.

Je kan dan steeds terecht bij: tandarts.be/wachtdienst.

  • Wachtdienst voor tandartsen: zaterdag, zondag, feest- en brugdagen van 9 uur tot 18 uur.

Enkel dringende gevallen! Er wordt enkel een noodbehandeling uitgevoerd, daarna krijgt u een verslag mee voor uw huistandarts. Elke tandarts die u verder helpt tijdens de wachtdienst hanteert een geldend conventietarief.

  • Ik kom de eerste keer naar jullie praktijk, wat moet ik meenemen?

Als volwassene volstaat uw identiteitskaart.

Voor kinderen gelieve hun kids-ID mee te nemen indien u dit heeft.

Voor alle personen onder de 18 jaar passen wij het derdebetalerssysteem toe. Dit wil zeggen: indien je je kids-ID of identiteitskaart en een klevertje van de mutualiteit bij hebt, sturen wij je briefje rechtstreeks op naar je ziekenfonds. Je moet bij ons dan enkel het remgeld betalen, wat bij min 18 jarigen meestal niets is.

  • Gelieve op de hoogte te zijn van uw medicatie en/of allergieën, hiernaar wordt gevraagd en deze worden in uw dossier genoteerd.

 

  • Ik heb een tandverzekering afgesloten, wat nu?

Breng bij elk tandartsbezoek een papier van je verzekering mee wat wij moeten invullen, zodat je dit erna aan je verzekeringsmaatschappij kan bezorgen.

  • Ik neem bloedverdunning in, kan dit kwaad?

Vermeld dit telkens aan de tandarts. Normaal is dit geen enkel probleem!

Alle behandelingen die dienen te gebeuren zijn in samenspraak met de tandarts. Indien nodig wordt er altijd contact opgenomen met de huisarts.

  • Ik kan mijn afspraak niet nakomen.

Dit is geen enkel probleem, zolang je ons maar tijdig verwittigd. Indien dit niet 24 uur op voorhand gebeurd zijn wij genoodzaakt een boete aan te rekenen, zeker als je de dag ervoor een recall sms hebt ontvangen. Onverwachte voorvallen kunnen zich altijd voordoen, hier hebben wij alle begrip voor! Vergeten of vergissen is menselijk. Bel ons eventjes op, dit maakt vaak al veel goed.

  • Ik heb vragen in verband met mijn terugbetaling van de mutualiteit.

Gelieve hiervoor je mutualiteit zelf te contacteren. Zij kunnen je hiermee het beste verder helpen, en hebben zicht op al je reeds uitgeschreven tandartsnummers.

Indien de vraag specifiek specifiek gaat over een behandeling van bij ons mag je ons altijd contacteren, dan proberen wij je zo goed mogelijk verder te helpen.

  • Vanaf welke leeftijd moet mijn kind naar de tandarts komen?

Het is aan de raden reeds op jonge leeftijd met je kind naar de tandarts te komen. De ideale leeftijd om te starten is rond 3 à 4 jaar. Vanaf deze leeftijd is het melkgebit volledig doorgebroken.

Gouden tip: kom vroeg genoeg, zodat de eerste ervaring een leuke is! Uitzondering is met pijn, last of vragen. Dan is het ongeacht de leeftijd even langskomen.