Algemene tandheelkunde

Preventie met tandsteenreiniging

Het is van groot belang jaarlijks of halfjaarlijks op controle te komen. Wanneer tandplaque omgezet wordt in tandsteen kan je dit zelf niet meer wegpoetsen. Het is aangeraden dit tijdig te laten verwijderen. Als je een goede mondhygiëne hebt en op regelmatig tijdstip komt verloopt dit vlot. Dankzij de controle kunnen mogelijke problemen ook vroegtijdig opgespoord en behandeld worden.

Vullingen

Wij werken steeds met de nieuwste technieken en scholen hierin regelmatig bij. We kunnen verschillende materialen gebruiken maar het zijn zo goed als steeds tandgekleurde materialen.

Wortelkanaalbehandelingen (met microscoop)

Bij pijn of bij een ontsteking aan de wortelpunt van de tand is het vaak aangewezen de tand te ontzenuwen. Meestal gebeurt dit in twee afspraken. De eerste afspraak is meestal de spoed afspraak. Dan gebeurt te feitelijke ontzenuwing en het vluchtig ontsmetten van het tandkanaal. Een voorlopige, vaak pijnstillende, vulling wordt in de tand geplaatst. De tweede afspraak dient dan om de kanalen op de juiste lengte open te zetten zodat er grondig ontsmet kan worden. Tenslotte wordt het kanaal dan afgesloten met een hermetisch afsluitende vulling. Zo heeft je tand de grootste kans op een langere levensduur. Het is zeer belangrijk om niet alleen de eerste afspraak te komen, waarna de pijn verdwijnt, maar ook de tweede afspraak. Anders zal het ontstekingsproces zich later verder zetten aangezien het kanaal niet volledig is afgedicht van de eerste afspraak. In onze praktijk bestaat de mogelijkheid om deze behandeling te laten uitvoeren onder microscoop. De tandarts beslist of hij of zij dit noodzakelijk vindt.

Extracties

De meeste extracties van tanden worden in onze praktijk uitgevoerd. Enkel in bepaalde gevallen zoals specifieke medicatie, ligging van de tand en de moeilijkheidsgraad verwijzen we door naar een stomatoloog (MKA-arts). Deze doorverwijzing gebeurt in samenspraak met de patiënt.

Tue ich ihnen unrecht, aber nach ihren einlassungen kann ich mir ungefähr vorstellen, wie sie als schulleiter mit falschbehauptungen gegenüber referat kaufen sportlehrkräften umgehen oder umgegangen sind.