Kindertandheelkunde

Hoewel de melktanden op termijn vervangen worden door definitieve tanden, is het van groot belang ze te behouden tot aan de ideale leeftijd van wisseling.
Ze spelen een essentiële rol in het kauwcomfort, de kaakgroei en de algemene ontwikkeling van uw kind. Zo kan vroegtijdig verlies van de melktanden aanleiding geven tot ernstige scheefstand van de definitieve elementen.

Om deze redenen wordt tandbederf in het melkgebit eveneens behandeld met bijvoorbeeld een vulling of een andere aangewezen behandeling. Uw kind kan bij ons terecht voor algemeen nazicht van het gebit, verzorging, poetsinstructie en voedingsadvies, telkens aangepast en op maat van het kind.

Wij raden aan om met uw kind zesmaandelijks op controle te komen zodat het poetsen en de wisseling van het gebit nauw opgevolgd kunnen worden. Zo kan er ook tijdig doorverwezen worden naar een orthodont indien noodzakelijk of informatief.

Kom op tijd met je kind langs zodat ze kunnen wennen aan de omgeving, de gekke voorwerpen en geluiden. Jonge kinderen mogen mee komen met de controle van één van de ouders en/of broer of zus ter gewenning. Zelf laten nakijken raden we aan vanaf de leeftijd van 3 jaar. Kom tijdig zodat de eerste ervaring een fijne ervaring is!